Corallium, jouw Traveldesigner

De hoogtepunten van Kenia

Voor Safariliefhebbers zijn de mogelijkheden in Kenia eindeloos. De natuurgebieden van Kenia zorgen al jaren voor verwondering bij reizigers, met hun ongeëvenaarde aantal wilde dieren, de adembenemende landschappen en bijzondere authentieke stammen. Daarnaast zijn ook de witte stranden en tropische palmen aan de kust een zeer goede reden om dit gastvrije land als je bestemming te kiezen!

Prachtige musea en wildlife projecten

De grootste stad tussen Caïro en Johannesburg. Als je reisplan het toelaat moet je deze stad zeker bezoeken. Je kunt er een aantal prachtige musea en wildlife projecten bezoeken. Ook de gezelligheid van drukke markten is een aanrader.

The Big Five

De thuis van het legendarische Masai-volk! Een kennismaking met deze stam is al een onvergetelijke gebeurtenis op zich. Op vlak van safari wordt het niet beter dan hier. Als je geluk hebt spot je op één ochtend alle leden van de “Big Five”.

de Kilimanjaro

Dit park ligt aan de voet van de hoogste berg en beroemdste symbool van Afrika : de Kilimanjaro. Deze berg vormt dan ook het decor van de met struikgewas bedekte grasvlakte. Grote kuddes olifanten zullen u verrassen.

Ornithologische site

Dit zoutmeer is één van de belangrijkste ornithologische sites van Kenia. Je kunt hier meer dan vogelsoorten spotten. Daarnaast werd een deel van het park afgebakend als neushoornreservaat.

semi-woestijngebied

Dit reservaat ligt in het fascinerende semi-woestijngebied van centraal Kenia. Kenmerkend in dit landschap is de dramatische Ololokwe berg en de kronkelende Ewasi Nyirorivier. Hier vind je zeldzamere Oost-Afrikaanse diersoorten, zoals de Somalische giraffe en struisvogel, de langhalzige girafgazelle en spiesbok.

de kust van Kenia

Wil je een safari combineren met een strandvakantie dan is deze regio de oplossing!

Kleurrijke stad

Eigenlijk is Mombasa een eiland dat je kunt bereiken met bruggen en veerboten. De stad kijkt uit op de brede haven. Bezoek zeker de oude stad met zijn smalle straatjes, Arabische architectuur en kleurrijke inwoners.

ontspannen

De Keniaanse stranden en koraalriffen aan de azuurblauwe Indische oceaan zijn ideaal om te ontspannen na vele boeiende safari’s!