Corallium, jouw Traveldesigner

Japan

Waarom naar Japan?

De grootste troef van Japan is zijn verscheidenheid. Bezoek je graag hippe steden of liever historische tempels? Geniet je ten volle van gezellige eetadresjes of ben je toch eerder fan van een museum over technologie? Alles kan in Japan en wij helpen jou om door het bos de bomen te zien.

Heb je interesse in…

Cultuur:

Als je écht wil ondergedompeld worden in de Japanse cultuur kan je ter plaatse kooklessen gaan volgen. In Kyoto kan je de lokale gerechten leren maken en in Fukuoka maak je in no time een perfecte sushirol.

 

Ben je niet zo een held in de keuken? Geen nood. Je kan altijd je sportieve kant eens bovenhalen in een Jujitsu workshop in Osaka of een Aikido les in Kyoto. Je kan perfect kiezen om één of meerdere dagen les te volgen, afhankelijk van je verblijf of zoals je zelf wenst.

 

Natuur:

Als je graag frisse lucht opsnuift is Kyushu een perfecte bestemming. Op het eiland Kyushu bevindt zich het Aso National Park waar je kan genieten van de vulkanische landschappen en warmwaterbronnen. De actieve Aso-vulkaan is een van de grootste ter wereld en de krater belooft zeer indrukwekkend te zijn.

Gastronomie: 

Osaka wordt aanzien als “nation’s kitchen”. Als je van eten houdt: dit is the place to be. Het gevarieerde aanbod aan restaurants en gerechtjes zorgt voor een gloednieuwe ervaring bij elke maaltijd.

In Indeiankare Restaurant is het zelfs zo dat je eten eerst zoet lijkt te smaken maar naarmate je er meer van eet, het toch iets pittiger wordt. Een aanrader voor de durvers onder ons.

Speel je toch liever op safe? In Dotonbori street bevinden zich tal van gezellige restaurantjes bij elkaar zoals bijvoorbeeld Mizuno Restaurant. Als je Okonomiyaki op de kaart ziet staan, wordt daarmee verwezen naar de traditionele Japanse pannenkoeken die je moet geprobeerd hebben tijdens je verblijf daar.

Voor de liefhebbers van zeevruchten is Koryu Restaurant een onmisbare tussenstop. Reserveren op voorhand is aan te raden aangezien er slechts twaalf zitplaatsen in het restaurant zijn. Kwaliteit over kwantiteit is hier duidelijk bewezen aangezien Koryu al drie Michelinsterren op zijn naam heeft.