Wie zoekt naar de heilige graal van de Spaanse cuisine, vindt er een eeuwenoude traditie van lekkere kost. De mix van een mediterrane eetcultuur en pure ingrediënten serveren je een heerlijke keuken om van te smullen. Hieronder alvast enkele tips voor een culinaire reis naar het Baskenland, Noord Spanje.
Wie zoekt naar de heilige graal van de Spaanse cuisine, vindt er een eeuwenoude traditie van lekkere kost. De mix van een mediterrane eetcultuur en pure ingrediënten serveren je een heerlijke keuken om van te smullen. Hieronder alvast enkele tips voor een culinaire reis naar het Baskenland, Noord Spanje.
Het noorden van Spanje valt geregeld in de prijzen bij ‘The World’s 50 Best Restaurants’, de internationale Oscars van de gastronomische wereld. In de top 50 van 2019 vond je bijvoorbeeld maar liefst 7 Spaanse restaurants, waarvan 3 in de top 10. Ze allemaal eens uitproberen? Dan hoef je Noord Spanje niet te verlaten. Je vindt er 4 in het Baskenland en 3 in Catalonië.
Het Baskenland is geroemd om zijn culinaire erfgoed en zijn rijkdom aan traditionele producten. Summum van de lokale keuken is volgens velen de ‘txakoli’-wijn. De fruitige en licht mousserende witte wijn wordt al sinds de 9e eeuw geperst. Zijn scherpe, verfrissende toets past perfect bij ‘pinxtos’: Baskische tapa’s.
Zo oud als het Baskenland zelf en even genereus als zijn volk. De schapenkaas van Idiazabal, al 30 jaar een product met beschermde oorsprongsbenaming, boogt op een duizend jaar oude kaasmakerstraditie. Gemaakt met de melk van latxa-schapen uit de Baskische Hooglanden in Goierri. De kaas dankt zijn gerookte smaak aan het langdurig rijpproces voor open haarden. Met een subtiele toets van karamel en spek.
Wanneer je met Corallium reist, kies je voor een bijzondere reiservaring, hoge kwaliteit, uitgebreide kennis en een persoonlijke service. Voor een vakantie met de ultieme beleving.
Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid