Spaans eiland Menorca mag een jaar lang de titel dragen van Europese Regio van de Gastronomie. Een bekroning uitgereikt door het International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT). Meer dan 50 events, verspreid over het hele jaar, zetten de keuken van Menorca in kijker.
Spaans eiland Menorca mag een jaar lang de titel dragen van Europese Regio van de Gastronomie. Een bekroning uitgereikt door het International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT). Meer dan 50 events, verspreid over het hele jaar, zetten de keuken van Menorca in kijker.
Dat Menorca wordt uitgeroepen tot Europese Regio van de Gastronomie 2022 heeft het eiland zeker en vast verdiend. Een historische culinaire traditie en een landelijke geschiedenis bezorgden Menorca een rijke gastronomie en een enorme verscheidenheid aan heerlijke, lokale producten.
De keuken op Menorca heeft een eigen identiteit, getypeerd door een lokaal, pretentieloos mediterraan dieet. Door Unesco uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed.
Een programma van meer dan 50 evenementen zet Menorca extra in de verf als Europese Regio van de Gastronomie 2022. Er zijn het hele jaar door leuke dingen te doen, hieronder alvast enkele smakelijke vakantietips in april, mei en juni 2022:
Wanneer je met Corallium reist, kies je voor een bijzondere reiservaring, hoge kwaliteit, uitgebreide kennis en een persoonlijke service. Voor een vakantie met de ultieme beleving.
Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid