Menorca, Europese regio van gastronomie 2022

Spaans eiland Menorca mag een jaar lang de titel dragen van Europese Regio van de Gastronomie. Een bekroning uitgereikt door het International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT). Meer dan 50 events, verspreid over het hele jaar, zetten de keuken van Menorca in kijker.

Menorca, Europese Regio van de Gastronomie 2022 | Corallium - Reisbureau Lennik en Gooik

Gastronomie in Menorca

Dat Menorca wordt uitgeroepen tot Europese Regio van de Gastronomie 2022 heeft het eiland zeker en vast verdiend. Een historische culinaire traditie en een landelijke geschiedenis bezorgden Menorca een rijke gastronomie en een enorme verscheidenheid aan heerlijke, lokale producten.

De keuken op Menorca heeft een eigen identiteit, getypeerd door een lokaal, pretentieloos mediterraan dieet. Door Unesco uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed.

50 events om te smullen van Menorca

Een programma van meer dan 50 evenementen zet Menorca extra in de verf als Europese Regio van de Gastronomie 2022. Er zijn het hele jaar door leuke dingen te doen, hieronder alvast enkele smakelijke vakantietips in april, mei en juni 2022:

  • In het stadje Alaior staat in april tijdens ‘Menú Art’ een weekend lang alles in het teken van eten en kunst. Restaurants serveren traditionele Menorcaanse gerechten, terwijl verschillende kunsthallen hun deuren openen voor iedereen. En proef de lekkerste lokale wijnen tijdens de eerste editie van de ‘Menorcan Wine Fair’.
  • Tijdens tapas-wedstrijd ‘Tapas por Menorca’ geven de horeca-uitbaters van Menorca het beste van zichzelf. Wie tovert het lekkerste hapje op tafel? Ook tweede editie van de ‘Tapas and Food Trucks Fair’ belooft weer een mekka voor lekkerbekken te worden.
  • In juni staat ‘Menorca en el plato’ op de agenda. Tien dagen lang kan je een gastronomische route volgen langs 20 restaurants en bars met speciale gerechten uit Menorca.

Klaar om Menorca te ontdekken?

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid