Gastronomische cruise Portugal – Normandië

Gastronomische cruise Portugal – Normandië

Scheep in voor een gastronomische cruise van Rivages du Monde. Vertrek uit Lissabon naar Le Havre en ontdek de culturele rijkdom en de culinaire tradities van de Atlantische kust. Drie sterrenchefs aan boord zullen hun passie met u delen voor lokale producten en zullen u meenemen op een culinaire reis doorheen de smaken en de nieuwe trends van de Europese keuken.

Scheep in voor een gastronomische cruise van Rivages du Monde. Vertrek uit Lissabon naar Le Havre en ontdek de culturele rijkdom en de culinaire tradities van de Atlantische kust. Drie sterrenchefs aan boord zullen hun passie met u delen voor lokale producten en zullen u meenemen op een culinaire reis doorheen de smaken en de nieuwe trends van de Europese keuken.

In het kort

Deze ontdekkingsreis start in Lissabon en Porto, twee bruisende en gezellige steden, rijk aan tradities en historiek. Het prachtig bewaarde architecturaal erfgoed met elegante herenhuizen versierd door exotische tuinen en azulejos zal u zeker weten te bekoren.

Vervolgens maakt u een tussenstop in Spanje, eerst in Bilbao, een culturele en trendy stad, nadien in La Coruña, de poort naar het spirituele Santiago de Compostela. Varen langs de Charente en de Bretonse kust naar Normandië koppelt de schoonheid van talrijke mooie eilandjes met de welvaart van de handelshavens.

Kapen, vissershavens, religieuze sites, kastelen en steden met een rijke geschiedenis wachten op u in het hart van een wilde en contrasterende omgeving. Tijdens deze culinaire cruise zal de diversiteit van de landschappen, de rijkdom en verscheidenheid van het historisch erfgoed en de uitmuntende gastronomie al uw zintuigen beroeren!

 

Dag 1 • Brussel > Lissabon (Portugal)

Vlucht naar Lissabon (chartervlucht of lijnvlucht) en transfer naar de haven. Inscheping en toewijzing van uw kajuit aan boord van de World Explorer. Diner aan boord.

Dag 2 • Lissabon

Het elegante en populaire Lissabon is gebouwd op zeven heuvels aan de monding van de Taag, en biedt een heel diverse aanblik. Het Praça do Comércio en de talloze kerken, kloosters en paleizen getuigen van het rijke maritieme verleden. De pittoreske gele tram rijdt door een wirwar aan straatjes en de zonnige terrassen kijken uit op het Castelo de São Jorge, dat trots boven de stad uittorent, en de Ponte 25 de Abril, die doet denken aan San Francisco. Modernisme en tradities gaan hand in hand in Lissabon, waar authentieke wijken met hippe winkels, schaduwrijke terrassen en prachtige gevels met kleurrijke azulejos elkaar afwisselen. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 3 • Porto

Porto is een meer dan 2000 jaar oude stad met een rijke geschiedenis aan de monding van de Douro. Het historische hart van Porto behoort tot het werelderfgoed van Unesco. Met zijn bruggen, barokkerken, typische azulejos, balkons vol bloemen en leuke winkelstraten heeft de stad al zijn authenticiteit behouden. De levendige kaaien bieden een schitterend uitzicht op de door Gustave Eiffel ontworpen Maria Pia-brug en de eeuwenoude opslagplaatsen van de beroemde port- en dourowijnen. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 4 • La Coruña (Spanje)

Deze haven in het noordwesten van Spanje is de belangrijkste stad van Galicië, een afgelegen regio met woeste, grillige kusten. La Coruña staat bekend om zijn Romeinse vuurtoren, zijn middeleeuwse oude stad en de art-decowoningen in het centrum. De stad is ook de toegangspoort tot Santiago de Compostella, waar het graf van Sint-Jakob en de Romaanse kathedraal al sinds 829 bezocht worden door bedevaarders. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 5 • Bilbao

Bilbao, een industrie- en havenstad omringd door groene bergen, is bekend om zijn Guggenheim-museum uit 1997. Het werd ontworpen door Frank Gehry en gaf de hoofdstad van Spaans Baskenland een hele nieuwe dynamiek. Vandaag zijn design en architectuur er de codewoorden, tot in de metro toe. De rivier Nervión, die door de oude stad stroomt, is de levensader van Bilbao en wordt overspannen door een zweefbrug die Unesco-werelderfgoed is. Een industrieel juweeltje! Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 6 • La Rochelle (Frankrijk)

La Rochelle, de hoofdstad van de Charente-Maritime, is beroemd om zijn prachtige oude haven, die heel wat kunstenaars inspireerde. De toegang wordt bewaakt door de Tour de la Chaîne en de Tour Saint-Nicolas. Wie langs de kaaien en de straatjes met booggewelven van de oude binnenstad kuiert, ontdekt tal van schitterende herenhuizen, renaissancegebouwen en vakwerkhuizen. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 7 • Belle-Île-en-Mer

Belle-Île, het bekendste Bretoense eiland, ligt voor de kust van het betoverende Morbihan, en lijkt wel gemaakt om heerlijk te wandelen en tot rust te komen langs de oceaan. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 8 • Saint-Malo

Saint-Malo ligt als een stenen schip in de monding van de Rance, en torent met zijn stadswallen trots uit boven de stranden en de haven. De gevels en torens die boven de versterkingen uitsteken, verlenen de stad een uniek karakter. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 9 • Le Havre > België

Ontbijt aan boord. Ontscheping en transfer per autocar naar de belangrijkste Belgische steden.

 

 

Inbegrepen

  • Vlucht Brussel/Lissabon met een charter- of lijnvlucht in Economy Class, met of zonder tussenstop
  • De transfer per autocar van Le Havre naar de belangrijkste Belgische steden (lijst op aanvraag)
  • De haventaksen (momenteel € 250) en de luchthaventaksen (momenteel € 40), variabel en onderhevig aan wijzigingen
  • Het verblijf aan boord in de gekozen kajuitcategorie
  • Volpension (ontbijt, lunch, vieruurtje en diner) met water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord
  • Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, Kapiteinsavond, workshops, voorstellingen)
  • Bagageservice bij het inschepen en ontschepen
  • Servicekosten voor het boordpersoneel
  • Diensten van een tweetalige (Nederlands/Frans) cruisedirecteur en zijn of haar team

Niet inbegrepen

• Andere dranken dan deze vermeld in het programma • De optionele excursies • Persoonlijke uitgaven • Reisverzekeringen • De bijzondere verkoopsvoorwaarden worden integraal meegedeeld voor het afsluiten van een reiscontract

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid