Cruise van Noordkaap tot Zeebrugge

Cruise van Noordkaap tot Zeebrugge

Deze unieke cruise van Rivages du Monde biedt u in 11 dagen een zeer gevarieerd beeld van een uitzonderlijke natuurpracht. In Noorwegen tooit de ongerepte natuur zich met haar mooiste juwelen, helemaal tot aan de legendarische Noordkaap, een rotspunt die 307 meter boven de zeespiegel uitsteekt en het noordelijkste punt is van Europa.

Deze unieke cruise van Rivages du Monde biedt u in 11 dagen een zeer gevarieerd beeld van een uitzonderlijke natuurpracht. In Noorwegen tooit de ongerepte natuur zich met haar mooiste juwelen, helemaal tot aan de legendarische Noordkaap, een rotspunt die 307 meter boven de zeespiegel uitsteekt en het noordelijkste punt is van Europa.

In het kort

De typische rode huizen van de Lofoten, de ontzagwekkende Geirangerfjord en Trollfjord, de indrukwekkende gletsjers en de bergweiden vol bloemen in de maand juni: op deze onvergetelijke cruise door de mooiste landschappen ter wereld staat u versteld van de eerste tot de laatste dag! Aan boord van het nieuwe luxeschip, de ‘World Explorer’, doorkruist u in alle rust dit prachtige decor en geniet u vanop het water van een spectaculair uitzicht. Een aanrader.

 

Dag 1 • Brussel – Tromsø (Noorwegen)

Vertrek vanuit Brussel met een charter- of lijnvlucht naar Tromsø. De stad stond in de 19e eeuw bekend als het ‘Parijs van het noorden’. De grootste stad van Noord-Noorwegen is schilderachtig gelegen in een uitgestrekt berglandschap. Bij aankomst: transfer naar de haven, inscheping en toewijzing van uw kajuit aan boord van de World Explorer.

Dag 2 • Honningsvåg / Noordkaap

In de late namiddag meren we aan in Honningsvåg, gelegen op minder dan 2.000 km van de Noordpool en de toegangspoort tot de mythische Noordkaap. Van mei tot juli gaat de zon niet onder. Vrij bezoek of deelname aan een van de optionele excursies. ‘s Nachts varen we langs de Noordkaap als de weersomstandigheden het toelaten. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 3 • Op zee

Maak gebruik van deze dag op zee om deel te nemen aan de vele activiteiten aan boord. ‘s Avonds vaart u – als het weer het toelaat – de Trollfjord in. De fjord is twee kilometer lang en slechts 100 meter breed aan zijn monding. De bergmassieven zijn indrukwekkend. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 4 • Lofoten

Omgeven door prachtige natuur en gelegen aan de voet van steile kliffen ligt het vissersdorpje Reine. Is dit het mooiste dorpje van Noorwegen? Vrije tijd om het dorp te verkennen. ‘s Nachts steken we de poolcirkel over. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 5 • Poolcirkel

‘s Morgens vroeg overschrijden we de poolcirkel en verlaten wij het uiterste noorden van de planeet. Vandaag navigeren we richting vasteland. U heeft ruimschoots de tijd voor een laat ontbijt, een lezing, een film of om bij te praten met nieuwe vrienden.

Dag 6 • Geiranger

Het dorp Geiranger ligt aan het eind van de gelijknamige fjord. De Geiranger fjord is met zijn 15 km wellicht de meest spectaculaire inham in Noorwegen, en terecht Unesco Werelderfgoed. Bergtoppen en gletsjers weerspiegelen in het water, terwijl watervallen als de sluiervormige Zeven Zusters en de bruidssluier aan de noordzijde en Friaren (de vrijer) aan de zuidzijde, klaterend omlaag storten. Vrije tijd of deelname aan een van de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 7 • Nordfjordeid

Vandaag meren we aan in het plaatsje Nordfjordeid, gelegen aan de Eidsfjord, een zijtak van de Nordfjord. Nordfjordeid is een uitstekend vertrekpunt voor excursies naar enkele van de populaire attracties van Noorwegen.

Dag 8 • Flåm / Gudvangen

Aan de oevers diep in het Aurlandsfjord vindt u het kleine dorpje Flåm. Sinds het einde van de 19e eeuw is dit een populaire toeristische bestemming. Het dorp staat bekend om zijn prachtige haven, 17e-eeuwse kerk en schilderachtige spoorlijn. De Flam-trein volgt een kronkelend spoor langs een van de steilste trajecten ter wereld, met een stijging van 865,5 meter over 20 kilometer lengte.

De omgeving is prachtig. In de namiddag bezoeken we het Vikingdorp Njardarheimr in Gudvangen. Luister hier naar verhalen over het echte Vikingleven.

Dag 9 • Bergen

De laatste halte van onze reis brengt ons naar Bergen. De stad, omgeven door bergen en fjorden, is een echt juweeltje aan de zuidwestkust van Noorwegen. De Hanze, de Duitse koopmansgilde, streek er in de middeleeuwen neer en zorgde voor handel en welstand. Het waren kooplieden van de Duitse Hanzeliga die van Bergen de belangrijkste havenstad van Scandinavië maakten. De stad werd gebouwd op zeven heuvels rond een haven in de Puddefjord. Deze levendige universiteitsstad is compact en gemakkelijk te voet te verkennen. Een bezoek aan de sfeervolle oude haven is een must. De woon- en pakhuizen aan de Bryggen zijn gebouwd na de grote brand van 1702 en staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Op werkdagen wordt elke ochtend op Torget de vis-, fruit- en bloemenmarkt gehouden. Kuier dus langs de kleurrijke huizen en laat u voor de laatste keer onderdompelen in de Noorse sfeer. Vrije tijd of deelname aan optionele excursies.

Dag 10 • Op zee

Een volle dag tijd om ontluikende vriendschappen te bestendigen, te genieten van het leven aan boord, en ‘s avonds in stijl afscheid te nemen.

Dag 11 • Zeebrugge – Brussel

Na het ontbijt ontscheping in Zeebrugge en voor wie wil een transfer met de bus naar Brussel.

Inbegrepen

  • De vluchten Brussel/Tromsø in economyclass met een charter- of lijnvlucht (met of zonder tussenlanding)
  • De haventaksen (momenteel € 250) en de luchthaventaksen (momenteel € 60), variabel en onderhevig aan wijzigingen
  • Het verblijf aan boord in de gekozen kajuitcategorie
  • Volpension vanaf het diner van dag 1 tot en met het ontbijt op dag 11
  • Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, Captain’s dinner, workshops, lezingen, animatie)
  • Bagageservice bij het inschepen en ontschepen
  • Servicekosten voor het boordpersoneel
  • De diensten van een cruisedirecteur en zijn of haar team
  • in samenwerking met Knack en hun begeleidingsteam

Niet inbegrepen

De vereiste uitrusting en kleding voor de expeditie • Andere dranken dan deze vermeld in het programma • De optionele excursies • Persoonlijke uitgaven • Reisverzekeringen (op aanvraag) • De bijzondere verkoopsvoorwaarden worden integraal meegedeeld voor het afsluiten van een reiscontract

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid