Cruise Noorse Fjorden met Holland America Line: Noorwegen + IJsland + Schotland in één cruise!

Cruise Noorse Fjorden met Holland America Line: Noorwegen + IJsland + Schotland in één cruise!

Je laten betoveren door de ongerepte natuurpracht van Noord-Europa? Met fjordenspecialist Holland America Line vaar je deze zomer volledig rond IJsland vanuit Nederland. Onderweg pik je ook nog de Noorse fjorden en Schotse eilanden mee. Drie landen in één 14-daagse fjorden cruise.

Je laten betoveren door de ongerepte natuurpracht van Noord-Europa? Met fjordenspecialist Holland America Line vaar je deze zomer volledig rond IJsland vanuit Nederland. Onderweg pik je ook nog de Noorse fjorden en Schotse eilanden mee. Drie landen in één 14-daagse fjorden cruise.

Cruise Noorse fjorden vanuit Nederland

Deze fjordencruise van Holland America Line begint en eindigt in Amsterdam. Je moet dus niet eens het vliegtuig op, wat een gemak. Met de Nieuw Statendam vaar je bovendien aan boord van een van hun nieuwste schepen dat als een luxehotel met je meereist. Fantastisch om ’s morgens op het balkon te staan wanneer je de volgende haven binnenvaart. Met ook voldoende tijd om te genieten van de vele faciliteiten aan boord.

Grootste Nationaal Park Noorwegen

Eidfjord is als eerste aan de beurt. Een Noors pareltje met nog geen duizend inwoners, in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en blauwgroene fjorden. Verken Hardangervidda, Europa’s grootste bergplateau én het grootste nationale park van Noorwegen. In heel Europa leven bovendien nergens meer wilde rendieren dan hier.

Andere trekpleisters zijn de ravijnen van Måbødalen en de waterval van Vøringfossen. Daarna reis je verder door Hardangerfjord, het op drie na langste fjord ter wereld. Beroemd om de rotsformatie van Trolltunga.

Cruise rond IJsland

Onderweg leg je aan in Lerwick op de Shetlandeilanden waar Noorse en Schotse invloeden samenkomen. Op de Westmaneilanden bereik je een eerste keer IJslandse bodem. Bezoek het fascinerende Eldheimarmuseum van Heimaey over de zes maanden durende vulkaanuitbarsting van 1973.

Daarna begint de Nieuw Statendam aan een volledige rondvaart rond IJsland. In Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad van de wereld, heb je de natuurlijke wonderen voor het uitkiezen. Van geothermische wateren en lavavelden, tot majestueuze gletsjers. Ga er baden in de Blue Lagoon en bezoek zeker ook de baken van de stad: Hallgrímskirkja.

IJsland: Gletsjers, watervallen & vulkanisch wonderland

Langs drie kanten geflankeerd door imposante bergen, is ÍIsafjörður het volgende idyllische havenstadje. Maar ook in Akureyri verken je ongelooflijke landschappen. Het 60 km diepe fjord van Eyjafjörður, het vissersdorpje Grenivík en het vulkanische wonderland van het Mývatnmeer, om er een paar op te noemen.

Verder langs de zuidelijke oostkust van IJsland vaar je naar Djúpivogur. Een stil vissersdorpje uit de Vikingtijd, gelegen op Berufjörður, vlak bij indrukwekkende natuurwonderen zoals de Hofellsjökullgletsjer en de Vallei der Watervallen. Schattige papegaaiduikers ontmoeten? Maak dan zeker een uitstapje naar het nabijgelegen Papey Island.

Cruise verder naar Schotland: de Highlands

Ook op de terugweg pik je een stukje Schotland mee. Ontdek het mystieke Isle of Lewis met zijn spectaculaire zeekliffen, kale turfmeren en met heide bedekte hooglanden. Qua mysterieuze atmosfeer doen de Standing Stones van Callanish er zelfs nog een schepje bovenop.

Een dag later beland je in Inverness, zowat de hoofdstad van de Highlands. In de ruigste regio van het hele Verenigd Koninkrijk wacht je een schat aan Schotse en Keltische geschiedenis, mythes en natuurschoon te midden van ongerepte valleien, bergen en meren. Nog enkele laatste vakantiekiekjes in Loch Ness en Urquhart Castle, en dan wordt het anker gelicht richting Amsterdam.

Interesse in deze Holland America Line cruise?

  • 14-daagse cruise Noorwegen, IJsland & Schotland
  • Schip Nieuw Statendam
  • Van en naar Amsterdam
  • 20 juli – 3 augustus 2024

Contacteer me voor meer informatie.

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid