Corallium, jouw Traveldesigner

Faeröer

Als je niet vies bent van een beetje regen en helemaal zen wordt van een trip in de natuur, zijn de Faeröer-eilanden jouw ideale spot. De nog redelijk onbekende vakantiespot in Ijsland biedt onmeetbaar natuurlijk schoon. Het is een oase van rust voor liefhebbers van lange wandeltochten en je kan jezelf helemaal verliezen in het oneindige bergachtige landschap.

De eilandengroep bestaat uit achttien eilanden en om snel van het ene eiland naar het andere te geraken kan je gebruik maken van helikopters die dienen als openbaar vervoer. Faeröer betekent letterlijk schapeneilanden dus verbaas je niet als je meer schaapjes als mensen tegenkomt op jouw reis.

Je kan een bezoekje brengen aan Tórshavn, de kleinste hoofdstad van Europa of je kan per boot of helikopter naar Mykines om daar papegaaiduikers te spotten langs de flanken van de heuvels. Een boottocht langs de kliffen is zonder twijfel ook de moeite waard omdat je van dichtbij vogels kan gaan spotten en doorheen de rotsen kunt varen. De natuur van de Faeröer eilanden is nog tien keer indrukwekkender van op het water.