Ecohotel tips Kaapverdië

Eindeloze stranden, uitbundig groene valleien, bizarre vulkaanlandschappen, cultuur met diepe wortels. Kaapverdië heeft het allemaal, maar geen enkel eiland is hetzelfde. Combineer São Vicente en Santo Antão of Santiago en Fogo om de boeiende facetten te ontdekken. Voeg enkele duurzame hotels toe aan je reismix en je beseft: ze zijn er nog, die onbezoedelde plekjes op aarde.

Eindeloze stranden, uitbundig groene valleien, bizarre vulkaanlandschappen, cultuur met diepe wortels. Kaapverdië heeft het allemaal, maar geen enkel eiland is hetzelfde. Combineer São Vicente en Santo Antão of Santiago en Fogo om de boeiende facetten te ontdekken. Voeg enkele duurzame hotels toe aan je reismix en je beseft: ze zijn er nog, die onbezoedelde plekjes op aarde.

Ode van Stromae

São Vicente is de culturele slagader van de Kaapverdische Eilanden, thuishaven van de blootvoetse diva Cesária Évora. De koningin van de morna-muziek, aan wie onze eigen Stromae een ode opdroeg. De roots en de vibes van São Vicente zijn daarnaast merkbaar Braziliaans. Als host van het tweede grootste carnaval ter wereld moet het eiland enkel Rio de Janeiro voor laten gaan.

Mindelo is de uitgelezen locatie om São Vicente te leren kennen. Wil je hier logeren in een karaktervol ecohotel? The Casamarel, een historisch gebouw uit 1910, werd met veel liefde gerestaureerd tot een intiem boetiekhotel met een lokaal en milieubewust engagement. Een plek van Kaapverdische gastvrijheid en sfeervolle kamers met zicht op zee.

Wandelvakantie Kaapverdië op Santo Antão

Neem van São Vicente de ferry naar Santo Antão, de enige manier om het groene eiland te bereiken. Hoge bergtoppen doorprikken de wolken en vormen een microklimaat met weelderige flora. Een wandelparadijs vol ravijnen, grillige bergkammen en weidse vergezichten.

Bungalow on the rocks

Mamiwata Eco Village is een van de mooiste verblijven om verder te genieten van de pure omgeving. Aan de noordkust van Santo Antão, vlak bij de emblematische wandelroute van Cruzinha naar Fontainhas. Gebouwd op de rotsen en zich uitstrekkend van de vruchtbare vallei tot de ruige basaltbergen.

Vanuit je minimalistische bungalow heb je een spectaculair panorama over de oceaan. Ook het diner is genieten trouwens. Met ingrediënten van biologische oorsprong, gekweekt in eigen tuin.

Santiago & Fogo

Twee andere eilanden die je best aan elkaar haakt zijn Santiago en Fogo. Behalve het meest Afrikaans getinte eiland van de archipel, is Santiago wat ons betreft ook de beste plek om de complexe identiteit van de Kaapverdiërs te doorgronden. De eerste Portugese nederzettingen, de geschiedenis van de slavernij, vrijheidsstrijder Amílcar Cabral, de met kraampjes gekleurde straten …

Maar vergis je niet, ook als natuurliefhebber heb je aan Santiago een vette kluif. Op tal van sites spot je de ene zeldzame vogel na de andere.

Zwemmen tussen de rotsen

Genesteld in een rotsachtige baai in Tarrafal logeer je in King Fisher Village. Uitgehouwen in de rotsen vind je hier een natuurlijk zwembad met zeewater. Het ecohotel heeft een eigen PADI-duikcentrum en je kan surflessen volgen van nationaal kampioen Kabungo Borges. De golven zijn hier perfect! Ook voor andere activiteiten zoals fietsen, wandelen, kajakken en suppen zit je hier perfect.

Zwarte vulkaan

Een binnenlandse vlucht brengt je van Santiago vlot naar het nabijgelegen vuureiland Fogo. De zwarte vulkaan barstte voor de laatste keer uit in 2014. Gestolde sporen van kolkende lavastromen maken het landschap dus kenmerkend grillig. In een van de omliggende kraters leeft de kleine gemeenschap van Chã das Caldeiras. Quasi afgesneden van de rest van de wereld en gekend om hun Venetiaans blonde haren en blauwe ogen.

La Fora Ecolodge

Een nieuw verblijf dat we hier warm aanbevelen is La Fora Ecolodge, in het hart van het platteland. Met een weids zicht op de Atlantische Oceaan, buureiland Brava en de nukkige natuur van Fogo. Door in te zetten op duurzaam toerisme, eigen energieopwekking, waterbesparing … werkt het hotel actief mee aan het behoud en verbetering van zijn lokale omgeving.

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid